Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Velem mindig történik valami

 

Velem mindig történik valami? Hát igen. Valami mindig van. Mozgalmasnak nem mondott napok után kifejezetten jól esik derülni a szokatlan dolgokon. Mint például, ezen a péntek délután, amikor beszélgetések és üzletelések közben rám ír a „GM”. Metinéletemben „először”, mivel még soha nem beszéltem eggyel sem. Valahogy kimaradt: talán túl becsületes vagyok, vagy mindig megoldom problémáimat? Ki tudja?
Elgondolkodtam azon, hogy naiv nevemnek köszönhetem, dorkagm figyelmét irányomban, vagy csak én álltam éppen előtte, akit először észrevett. Mindenesetre nagyon meglepődtem, amikor közölte velem:
dorkagm: gm vagyok
Kedves21: szia- köszönök neki, lássa, hogy jó neveltetésben részesültem. Közben agyam vadul cikázik, hogy most komolyan gondolja a dolgot, vagy csak unatkozik.
dorkagm: hallom lopkodsz
Kedves21: igen XD – nem tudtam visszafojtani nevetésem, mit lehet erre mondani? Tagadjam, hogy áá nem is?
dorkagm: ha nem adod meg a jelszavad meg az id-éd letiltalak
dorkagm: mert ha megadod leelenorizlek
dorkagm: és akkor nem kell tiltani
Itt futott át agyamon, hogy akkor tényleg komolyan próbálkozik. De olyan naiv módon, amin csak mosolyogni tudtam.
Kedves21: édes vagy
Kedves21: nagyon - mit mondhattam volna, talán elérte már a 12 éves kort, vagy felnőtt csak komolyan kihasználja a tudatlan játékosokat??
dorkagm: na add meg – írta gyorsan
Kedves21: most adtam meg!!
Kedves21: idm édes vagy
Kedves21: jelszavam nagyon – hülyéskedem el a dolgot, ezen biztos észreveszi, hogy sejtem az átverését és nem akarom megadni neki valós adataimat.
dorkagm: akkor menj le
dorkagm: 20 percre
Nem veszi észre. Komolyan gondolja, hogy megadtam neki jelszavam. Közben, hogy megosszam vicces történetem, mesélek céhesben is a dologról és Mirinek is, akivel éppen üzleteltünk könyveket. Miri nevetések közepette kér, hogy uszítsam már rá a gmet. Ígérem, megteszek ezért mindent, nevetem vissza.
Kedves21: oksi
Kedves21: csak beszélek még randit
Kedves21: várj egy kicsit- kíváncsi vagyok mennyit képes várni a megszerzett jelszóért.
dorkagm: ok
dorkagm: ok
Kedves21: figy
Kedves21: kérhetlek valamire?- teljesítem Miri kérését.
dorkagm: mire? – szinte hallom amint gondolkodik mit is akarok kérni.
Kedves21: itt van ez a Miri
Kedves21: nem hagy békén
Kedves21: és
Kedves21: szólnál neki?
dorkagm: akkor letiltom
Kedves21: Miri8WP
Kedves21: a neve
dorkagm: ok
Kedves21: irj már rá – mert Miri kérdezgeti tőlem, hogy mikor ír már rá a „gm”.
dorkagm: meglesz
dorkagm: ok de most menj le – már nagyon türelmetlen. Gondolom, magában nagyon örül a váratlan szerencséjének, hogy sikerült kifognia egy kis butuskát.
Kedves21: várj már kicsit – húzom az időt. Közben nézem az időt, hogy meddig megy el, meddig várja, hogy lelépek és hagyom magam.
dorkagm: ok – tudatában annak, hogy úgyis megszerezte amit akart.
Kedves21: nem válaszol a srác
Kedves21: pedig megbesz a randit is – találom ki a történetet az időhúzásra.
dorkagm: mikor mész le? –ezt már tényleg nagyon gyorsan írta ahhoz, hogy lássam türelme fogytán.
Kedves21: amint válaszol a srác nekem h mikor talizunk
dorkagm: gyorsan menny le 10 perc az egész
Rendben, gondolom, megadom neki a fél perces sikerélményt, azt a tudatot, hogy lemegyek és végre feljöhet a karimra a megszerzett jelszóval. Gyors elköszönés céhesben és Miritől is, aki szomorú mert nem írt rá a „gm”, majd benyomok egy karicserét. Természetesen mire visszajöttem már nem volt itt dorkagm. Szinte hallom, ahogy keze vad iramban püföli az édesvagynagyon szavakat, hogy megtudja, mit tartogat neki karim. Sokat próbálkozhatott szegény, mert 2 harangvásárlás és 1 könyvcsere után (átérve map1-ről sivibe) jött vissza csak.
dorkagm: rosz adatot adtál meg magadrol
Kedves21: pedig ezzel jöttem fel
Kedves21: most
Kedves21: hogy lenne rossz???
dorkagm: akkor ird mégegyszer
Kedves21: id: édesvagy –írom neki ezúttal egyben, hátha azt gondolja ezért nem fogadta el neki.
Kedves21: jelszó: nagyon
dorkagm: akkor menny le
dorkagm: 5 percre
Kedves21: ne márr
Kedves21: most ir a srác, had besz vele
dorkagm: ok
dorkagm: akkor majd később- Milyen megértő, lehet mégis csak lány? Vagy most már tudatában annak, hogy hol rontotta el a jelszavam beírását és azt remélvén, valós adatot adtam, ráér várni rám.
Szerencsémre nagyjából ennyiben maradtunk is, mert itt kezdtem el unni a dolgot. S közben felvetődött bennem a gondolat, hogy még mindig akad olyan játékos, aki nem olvassa a napi többszöri figyelmeztetést a gmek írásáról? Akit még mindig be lehet csapni áll gmekkel?
Aztán eszembe jutott az első pár hetem amikor elkezdtem játszani, amikor azt sem tudtam mi az a map1, vagy hogy mik azok a skillek, az emmes dolgokról meg ne is beszéljünk. Tényleg megélhetnek ezek a csalók ilyen módszerrel. És csak sajnálni tudom, hogy nem lehetek mindegyik mögött, hogy figyelmeztetni tudjam azokat a kezdő játékosokat, akikre rávetették magukat. Nekem ez egy jó sztori volt csupán, pár percig nevettem is rajta. Pár percig. Aztán… Talán hagyjuk. De reménykedjünk abban, hogy mindenki olvassa a figyelmeztető szöveget a csetablakban.
(Kép a Régi céh galériában megnézhető)
By: Kedves21